Нагъл автомонтьор си измисля повреди, рекетира клиентите си

Приятелката му работела в прокуратурата, която си затваря очите за жалбите на потърпевшите

Жертвите на Пламен Майстора, снимка: Господари на ефира

Жертвите на Пламен Майстора, снимка: Господари на ефира

Скандален автомонтьор мами брутално шофьорите в Казанлък, разкриха от "Господари на ефира". Пламен Майстора се опитва да мами по най-елементарен начин клиентите, които отиват в сервиза му. Тарикатът взимал колите им и си измислял нови и нови повреди, за да им прибира парите. Мъжът, който е помислил, че схемата му ще работи до безкрайност, дори и не подозира, че е заснет със скрита камера как нагло лъже шофьорите. 

Един от пострадалите разказа, че вече година и седем месеца не може да кара джипа си, тъй като е на трупчета в сервиза и дори е със свален двигател. "Каза ми, че имало проблем първо с масления охладител, за който не съм сигурен. След това започна да си измисля всякакви повреди. После започна да ми оправя турбината, което не знам как ще стане, след като колата ми и в момента е без двигател. Води ме в някакви гаражи, за които се оказваше, че нямал ключ, за да ми покаже двигателя. Аз започнах да му давам постоянно пари за разни измислени ремонти", оплака се потърпевш.

Той разказа, че е пускал жалби до прокуратурата, където обаче работела неговата приятелка. Мъжът се усъмни, че над Пламен Майстора има чадър заради връзките му с обвинението, тъй като прокурорите непрекъснато си дават самоотвод. "До момента съм му дал 790 лв., но не мога да си карам колата. Обещава ми ден за ден, че ще ми върне автомобила, но все си измисля причини", коментира злощастният шофьор. 

"Не го мисли повече, защото животът си минава", заяви наглият автомонтьор в репортаж със скрита камера. В него ясно се вижда как той действително ден след ден обещава да върне колата, но това така и не се случва.

Друг свидетел се оплака, че е дал на въпросния Пламен колата си, която получил с повреди и навъртени над 1000 км. "Той не беше ми сменил маслото, а е карал автомобила ми цяла седмица. После трябваше да викам пътна помощ, за да я закара в друг сервиз и трябваше да платя 2500 за всичко. Караш му здрава кола, след това си плащаш, за да ти я счупи", каза гневният потърпевш. Трети свидел пък допълни, че скандалният автомонтьор допълни, че няма лиценз за сервиза си. Това едва ли е единственият случай с подобни измамници, които се опитват да измамят хората. От органите на реда призовават хората да подават сигнали и да внимават на кого си дават парите.