Атлантици посрещнаха украински войници, които по програма на НАТО ще се лекуват в България

Членове на Атлантически съвет на България заедно с Н.Пр. посланика на Украйна Виталий Москаленко, военният аташе полк. Леонид Кукуруза, експредседателя на 36-о Народно събрание и посланик в Полша и Македония доц. Александър Йорданов и много граждани посрещнаха днес на Летище-София 9 украински бойци. Те пристигат у нас по програма и със средства на НАТО и отиват на рехабилитация и следболнично лечение в базата на МО в гр. Хисаря. Бойците са воювали на фронта в Донбас и са ранени от руските сепаратисти и наемници-терористи. Сред тях е и една жена. Войниците ще бъдат долекувани в продължение на 14 дни от български лекари и рехабилитатори.

Александър Йорданов поздрави войните с добре дошли на българска земя, като ги приветства с цветя в цветовете на украинското знаме, и поднос с пресни български ягоди.

Съпредседателят на Атлантическия съвет на България Димитрин Вичев благодари на украинските войни за техния героизъм и сподели, че те се сражават не само за целостта и независимостта на Украйна , но и за всички европейци, защото бранят ЕС от имперските военнолюбци в Москва. 

Вичев честити на всички Деня на Европа - 9 май, подчертавайки, че Украйна е част от Европа и няма да бъде далеко денят, когато страната ще бъде приета за член на НАТО и ЕС.

atlantici_ukraina1.jpg