"Атака" започва всекидневно да внася искане за свикване на Коалиционния съвет на ОП

Искат темата на заседанието да бъде отстраняването на Волен Сидеров

Партия "Атака" започва всекидневно да внася искане за свикване на Коалиционния съвет на "Обединени патриоти". Това съобщиха за "Хоризонт" на БНР от политическата сила.

От "Атака" искат темата на заседанието да бъде отстраняването на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на патриотите. Днес свикването на съвета на малката коалиция се провали заради заетост на лидерите на НФСБ и ВМРО.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отказа заради служебни ангажименти, а председателят на НФСБ Валери Симеонов обясни отсъствието си с командировка в чужбина. 

Симеонов посочи още, че не приема провеждането на политически съвет, на който промените в групата тенденциозно се определят като нелегитимни. 

Волен Сидеров настоява да бъде обсъдено нелегитимното, според него, решение, с което той беше свален от поста председател на парламенатрната група на коалицията. Той вече оспори рокадата пред председателя на НС Цвета Караянчева и очаква нейното решение. От "Атака" очакват отговора и на премиера Бойко Борисов за свикване на голям коалиционен съвет.