Антон Кутев се прави на ударен: Предложението на Нинова парламентът да не излиза в лятна ваканция не е популистко

Предложението парламентът да не излиза в лятна ваканция, докато не бъде решен проблемът с хората с увреждания, не може да бъде популистко, защото тези хора са най-опнеправданата част от обществото, то им е длъжно. Това каза в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев.
Убеден съм, че цялата подмолна сила на държавата ще се насочи срещу майките на деца с увреждания, затова се почувствахме длъжни да ги защитим. Тези хора не могат да направят нищо без обществото. Признак на цивилизованост е то да им помогне, заяви Кутев.
Той уточни, че мотивите за вота на недоверие към правителството, който се очаква да внесе днес БСП, са като цяло провал в системата на сигурността. Най-сериозният провал е в системата на вътрешните рабноти. Основното е чувството на несигурност. Имаше серия показни убийства – на данъчния служител, шесторното убийство в Нови Искър, на знаков бизнесмен, на избягалия затворник. Всеки месец задавам над 15 въпроса на вътрешния министър и всеки път той ми отговаря, че всичко е наред. За мен това е неадекватност на министъра, подчерта социалистът.

Не съм убеден, че вотът ще мине, но за мен това не е основната цел. Основната цел е да спрем безхаберието в системата на вътрешните работи, каза още Антон Кутев.