Английски фенове: Ще превърнем Мондиала в Русия в Трета световна война

Английските футболни хулигани отправиха сериозна заплаха към Световното първенство в Русия, което е това лято. Те обещаха на домакините, че ще превърнат Мондиала в Трета световна война.
"Ако хората мисля, че всичко е шега, че ще пием, пеем, играем футбол и говорим приятелски, жестоко се лъжат. По-добре да не идват. 60-годишни селяни от Нюкасъл и другаде също няма нужда да присъстват. Няма да има Мондиал, ще има трета, четвърта, пета световна война", казва радикален английски фен. "Събрахме се и се обединихме за първенството. Тук няма клубни пристрастия, всички сме заедно. Ще бъдем единна армия", допълва той.
Думите му бързо намериха отзвук в Русия. "Всички опити за създаване на проблеми ще бъдат прекратени още в зародиш. Бих посъветвал всички, които идват към Русия с лоши намерения, да научат историята. Там ясно ще разберат колко такива като тях сме срещали през годините. Идвали са смели и са си тръгвали с наведени глави. Използвахме ги за черноработници, за да строят важни за Съветския съюз съоръжения", отвърна пред радио "Говорит Москва" ръководителят на комисията по сигурност на руския футболен съюз Владимир Маркин.