Ангелкова: Не ме карайте да защитавам Валери Симеонов

В сектор туризъм ние работим така, че да осигурим максимална достъпност до морските плажове.

Министърът на туризма Николина Ангелкова отказа да каже дали дали приема извинението на вицепремиера Валери Симеонов към майките на деца с увреждания за думите си: „кресливи жени“ и „уж болни деца“ в ефира на Би Ти Ви..
Не ме карайте да го защитавам. Майките са героини. Най-малкото, които очакваш е да има разбиране. Правителството прави много. Приеха се ангажименти за приемане на закона за личната помощ.  Повече от 150 млн. лева са заделени.  Оставката е личен акт. Не мога да коментирам неговите действия. Важно е да изпълняваме поетите ангажименти. В сектор туризъм ние работим така, че да осигурим максимална достъпност до морските плажове. Всичко е в повече и в полза на обществото, похвали тя работата на правителството. По думите й у нас има 31 процента повече туристи", обясни министърът.

Колегите в работните групи  буквално понякога предписват  текстовете в директивите и други такива международни документи, заяви тя по повод безумните законови текстове, сътворени в министерството. Което също е доста безумно.