Ангел Джамбазки: Видяхме озъбеното лице на част от брюкселската бюрокрация

В залата на Европейския парламент бяха нарушени всички правила - дори процедурните, заяви евродепутатът

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Европейският парламент прие на първо четене спорния пакет "Мобилност". Бяха отхвърлени всички над 1000 предложения за промени, предложени от българските евродепутати и от колегите им от Източна Европа. Какво следва оттук нататък коментираха пред БНТ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки и Николай Рашков – Съюз на международните превозвачи.
 
„Вчера видяхме истинското озъбено лице на част от брюкселската бюрокрация. В залата на Европейския парламент бяха нарушени всички правила - дори процедурните. Те бяха отхвърлени в комисията, после вкарани в залата. В средата на гласуването тези, които са срещу нас, се усетиха, че дългото гласуване ще ги засрами много и решиха да гласуват против правилата. Видяхме лицемерието, паднаха маските”, каза Джамбазки.
 
По думите му целта на големите държави като Франция, Германия, Белгия, Холандия и др. е да се фалира бизнеса на периферията. Освен със смъртта на този бизнес, идва една идея за смъртта на ЕС. Това е идеята Франция и Германия да решават какво става и да изсмукват периферията, обясни евродепутатът.
 
„Това е един бизнес, който си отива в България - фактите са ясни, ще пострадат средният и малкият бизнес, много от колегите не знаят дали ще има утре за тях. В цялата верига на логистичния бизнес има огромна свързаност между дейностите, които извършваме. Абсолютна демагогия е да говорим за подобряване условията на труд в сектор, който има дефицит на кадри”, заяви Николай Рашков.

„Нашата задача в момента е да не допуснем гласуването на второ четене в мандата на този Европарламента. Ако успеем това да направим, всичко отново е на масата”, каза Джамбазки. 

„Нашият бизнес е поставен на карта, така че ние нямаме избор. Мога да призова за ясна държавна позиция”, каза Рашков.