Новаков: Гласуването на пакет "Мобилност" ми прилича на боксов мач - искат да ни го вземат още в съблекалнята

Скандалът с апартаментите е скалъпена история, обясни казуса евродепутатът

Андрей Новаков

Андрей Новаков

Премиерът Борисов винаги е бил умерен и справедлив човек. Смятам, че и в този случай ще бъде такъв, защото съм сигурен, че стоят политически интереси в този скандал с апартаментите. Всъщност според мен това са скалъпени неща. Убеден съм, че ще се дадат всички необходими обяснения по случая. Така коментира скандала с имотите на известни политици у нас евродепутатът Андрей Новаков от ЕНП/ГЕРБ в студиото на Би Ти Ви.

Новаков обясни и ситуацията около пакет "Мобилност". По думите му той е бил вкаран за извънредно гласуване в Европейския парламент, но той подчерта, че този пакет няма да влезе в сила от сряда, тъй като това не е окончателното гласуване.

,,В сряда предстои гласуване на първо четене, след това има преговори и едва след тях идва гласуването и на второ четене. Но приемането му е много малко вероятно, почти абсурдно е да се приеме. Знаете ли, това ми прилича малко на боксов мач – опитват се да ни вземат мача в съблекалнята и с помощта на съдиите и по този начин да остават 100 000 български шофьори без работа'', коментира евродепутатът и заяви, че са насрочени нови протести на българи, румънци, поляци и унгарци в сряда.

,,По този документ има повече поправки от броя на евродепутатите, някъде около 1200 поправки, което е ясен знак, че не всички са единодушни по него. Но вижте, един ден той ще финишира в съда и тогава всички негови защитници ще трябва да отговарят за действията си'', обясни още Новаков.

,,Отговорите за Брекзит трябва да се търсят в Лондон, не в Брюксел. ЕС направи всичко по силите си да защити интересите на европейските граждани. Въпреки всички отстъпки, сделката се отхвърли от Лондон, а не от Брюксел'', каза на финала Андрей Новаков.