Алоето - нашето семейно джипи

В дом, където се отглежда алое, хората боледуват по-малко и оздравяват по-бързо

Смело може да наречем  АЛОЕТО  нашето "семейно джипи", предоставено ни безплатно от природата. 

Още в Египет и древна Гърция използвали алоето за лечение на различни болести. Днес в нашето съвремие, където безспорно  медицината и фармацевтичните лекарства са много ефективни и животоспасяващи при лечение на редица заболявания и почти незаменими, все пак трябва да признаем, че тяхната употреба предизвиква и много странични действия и алергични реакции, които са вредни за болните хора. Затова хората се обръщат  все по-често към лечебната сила на природата. 

АЛОЕТО е незаменим лек при  различни болести . Неговите листа съдържат  вещества които са от първостепенно значение за поддържане на биологичното равновесие  на човешкия организъм. 

АЛОЕТО прочиства въздуха от вредните частици в атмосферата, в дом, където се отглежда алое, хората боледуват по-малко и оздравяват по-бързо. 

АЛОЕТО не е от най-красивите растения, но е полезно да се отглежда в дома заради лечебните си свойства. Неговата родина е Южна Америка и там то достига до 10 метра и прилича на голямо разклонено дърво, цъфти ежегодно с оранжеви, големи до 4 см цветове, събрани в китка и дава плодове - кутийки пълни със семена. Отгледано в нашите условия, то има твърде скромни размери, но е полезно толкова, колкото и десетметровия гигант. Издържа изключително много на суша, може да не се полива три, четири месеца. 

АЛОЕТО се отглежда лесно и живее почти 100 години. Съдържа над 200 компонента, сред които 18 аминокиселини  (8 от тях незаменими), множество витамини, храносмилателни ферменти, способстващи за пълноценно усвояване на храната, етерични масла и фитонциди, които притежават антибактериални и антимикробни свойства. 

Според легендите Клеопатра била изключително красива, защото измивала косите си и мажела кожата си със сок от алое. Лечебните действия на алоето са практически доказани  и признати от лекарите.
 - Алоето помага при всички заболявания на стомашно-чревния тракт - язви, гастрити, колити, езофагити, хемероиди, дизентерия, проблеми с храносмилането.
- Алоето гони стреса, преумората, свръхнапрежението, главоболие, хипертония, сърдечносъдови заболявания, безсъние.
- Алоето лекува  затлъстяване и подагра.
- Алоето е лечебно при възпаление на сливиците, астми, бронхити, бронхопневмонии, грип и вирусни инфекции.
- Алоето действа добре при хормонален дисбаланс и заболявания на щитовидната жлеза, полезно е при диабет.
- Алоето помага при отслабване на организма след продължително боледуване, рани от залежаване, трудно зарастващи рани и гнойни процеси, изгаряния и травми.
- Алоето като мощен антиоксидант задържа стареенето и ускорява регенерирането на клетките, повишава имунната защита на организма и подпомага изхвърлянето на токсини от организма.
- Алоето действа добре при  гинекологични заболявания особено при жени с бучки в гърдите или миома.
- Алоето е отлично средсво за профилактика и приложение при ракови заболявания.
- Алоето предотворява увреждането на организма от радиация.

Отглеждайки Алое в дома си, имате възможност  веднага да използвате растението за неотложна бърза помощ  при нужда . Ако не сте любители на отглеждането на растения, може да се възползвате от многобройните оферти на различните фармацевтични компании които предлагат Алое Вера  във вид на капсули, гел, масла и други производи. За да се почувства ефектът при лечението с тези готови продукти, е необходимо процентът на Алоето в тях да надхвърля 65%.

(doka-dietichno.blogspot.bg)