Ало измамници използвали името на вътрешния министър, опитвали да крадат и от МВР

Младен Марино призна, че намесвали личността му в родното му място

Младен Маринов

Младен Маринов

Името на вътрешния министър Младен Маринов е било използвано  в схема на „Ало измамници“. За това съобщи самият МВР шеф в кулоарите на  парламента днес. „Не са се обаждали на мен, но са ползвали моето име пред,  примерно, хора от населеното място, в което съм роден и живял. В интерес на  истината са се обаждали и в министерството на вътрешните работи, но са се отказвали в момента, в който усетят, че не се получава“, заяви Младен Маринов.

Той допълни, че за борба с тези измами вече има създадени  специални звена в ГД „Национална полиция“ и в три областни дирекции в области,  в които се генерира тази престъпна дейност. Маринов благодари на медиите, че информират обществото и  посочи, че се очаква до няколко месеца усилията на МВР да доведат до разкриване  на организатори на подобни  престъпни  групи. 

„Имаме вече създадени специални звена в Главна дирекция „Национална  полиция“ и в три областни дирекции, където смятаме, че са центровете, където  смятаме, че се генерира тази престъпна дейност… Знаете, че те ползват и  територията на съседни държави, използват проблемите и различията в  законодателствата на тези държави… Но мисля, че имаме добри резултати… Надявам  се до месеци да имаме и по-сериозни резултати по отношение на самите организатори“,  добави министърът.