Александър Томов: Олигархичната държава се състоя при Станишев, той е беда за България

Днес страдаме от едно явление, наречено монополизъм, посочи още политикът

Александър Томов

Александър Томов

"Мога да докажа думите си с цифри. Проблемът не е до толкова дали е имало инфлация , растеж или въобще какви са били показателите. Проблемът е в друго. При Станишев българската олигархична държава се състоя. Той правеше политика в полза на богатите, а не на обикновените хора. Няколко милиарда прехвърления от държавата в джобовете на олигарсите чрез заменки". 

Това заяви в ефира на телевизия "Евроком" бившият собственик на "Кремиковци" и "ЦСКА" Александър Томов, който също се готви да участва на предстоящите Евроизбори с неговото Движение "Заедно".

"Станишев създаде привилегии на БСП , чрез така наречените партийни субсидии което деформира политическия живот и в момента изпитваме много трудности. Какъв социалист може да е човек който въвежда плосък данък, които е крайно десен? Той е необходим на богатите хора. Политика в полза на богатите, а не на обикновените хора", добави Томов.

"Това води до едно явление от което страдаме в момента. Така наречения монополизъм. Където има монополизъм, има загниване и това е във всяка западна държава. Това, че са го включили в листата е решение на БСП. Трябва да се знае, че модела в България не може да се смени, ако хора като Станишев остават на власт, дори и като евродепутат. Станишев е беда за България. ", обясни председателят на национално движение "Заедно"