Александър Манолев: Ловът на вещици придоби плашещи размери

Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии

Днес депозирах своята оставка като заместник-министър на икономиката. Едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта. Още тогава трябваше да си дам сметка, че в такава ситуация е много, много трудно да работиш. Това написа на страницата си във „Фейсбук“ бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев.

„Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си“, посочва той.

„Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но искам това да е за неща, които съм направил или в които съм се провалил. Да защитавам работата си, решенията си, позициите си. А не да се обясняваш дали някога си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си честен, дали си почтен… Неща, които цял живот съм вярвал, че се показват с действия, а не се обясняват на думи“, заявява Манолев.

„Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра. Стига толкова“, коментира той.

„Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад“, обявява Александър Манолев. Той изтъква постигнатото в страната през последните 10 години в икономически план. „Дано не допуснем да загубим всичко това като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват“, допълва Манолев и пожелава успех на ГЕРБ и коалиционни партньори. „Вярвам, че с всички съм имал добър диалог и свършихме много, за да върви държавата във възходящ план“, изтъква той и благодари на министър-председателя за доверието, както и на гласувалите за него на предходните парламентарни избори. „За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен – колеги, пиша „есе“ до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала“, заявява Александър Манолев.