Александър Йорданов: Няма сила, която да отмени задачата за победа над БСП

Това е важно за доброто на България, заяви кандидатът от листата на ГЕРБ-СДС

“Пълната зала тази вечер е доказателство за нашата готовност и мобилизация за предстоящите европейски избори. СДС в цяла България се подготвя отговорно за тях. Слуховете за претопяване или за неучастие са далеч от истината, нашите редици са сплотени и съм убеден, че особено в Югозападния район, но и в цялата страна ще получим много добри резултати, което и нашата обща цел. Имаме самочувствието и възможностите да я постигнем.”

Това заяви при откриването на Регионалната конференция на СДС в Дупница представителят на район Югозапад в Националния изпълнителен съвет Костадин Костадинов, съобщиха от СДС.

За да стегнат редици за вота и да начертаят програмата за изпълнение на целите, в Града на барикадите пристигнаха сини активисти, председатели на общински и областни структури от Благоевград, София, Кюстендил и Перник. Основните си послания към българските избиратели представиха кандидатите за евродепутати от СДС в общата листа с ГЕРБ Александър Йорданов и Илия Лазаров.

“В Европа в момента текат много важни дебати за това, как тя да продължи да се развива. В Европейския парламент ще влязат много крайнодесни и националистически партии, които искат да развалят това, което е постигнато до момента, а то е много. Новите предизвикателства пред ЕС са в сферата на отбраната, охраната на границите и сигурността, на антитероризма, който се превръща във все по-голяма заплаха. Много важно за нас е да влезем в еврозоната, защото ако това не стане, ние ще бъдем втора категория държава. Това отваря и много големи възможности пред българските предприемачи, а влизането ни в Шенген ни прави конкурентноспособни на европейския пазар”, каза главният секретар на СДС и кандидат за евродепутат Илия Лазаров.

Според Александър Йорданов, който е на избираемото шесто място в листата, най-важната задача е победа над БСП. “Най-важното за тези избори е от България да изпратим повече десни депутати в ЕНП и да победим БСП. Това е задача, която винаги е стояла пред СДС още от създаването му. Тя не е отменена и няма сила, която да я отмени. Това е важно за доброто на България, защото сме свидетели, че колкото пъти БСП управлява България, толкова пъти държавата катастофира. И не говоря само за комунистическия период, а и защото по време на демокрацията БСП доведе до катастрофа държавата.

Не искам това да се случва пак, затова прецених, че единствената коалиция, която може да победи БСП на тези избори е ГЕРБ – СДС. Останалите партии също имат своите интереси, но те са много дребни в сравнение с тази цел. Те се борят да имат един евродепутат, да се покажат, да направят впечатление, но нямат за цел да победят БСП”, заяви Александър Йорданов.