Агнешки шишове по стара традиционна рецепта

Ако искате да се поглезите с нещо специално, доверете се на тази рецепта

снимка: Готвач.бг

снимка: Готвач.бг

Необходими продукти:

2 глави кромид лук
3 бр. зелени чушки
600 г домати
1.5 кг агнешко месо
200 мл сухо бяло вино
100 мл зехтин
50 мл пресен лимонов сок
3-4 сликидки чесън
3 с.л. риган
бял пипер
сол

Начин на приготвяне: Лукът, чушките и доматите се разрязват на парчета. Месото се нарязва на хапки, които се осоляват и подправят с черен пипер и риган, като се оставят за 1-2 да се овкусят. 

След това се правят шишовете, като се редят последователно месото и нарязаните зеленчуци. Готовите шишове се потапят в предварително приготвената марината от: виното, зехтина, лимоновия сок и пресования чесън. Оставят се да престоят 24 часа. След това се пекат на скара или барбекю.

Готовите агнешки шишове е добре да сервирате в големи плитки чини, гарнирани със свежа зелена салата или с пилаф, който предварително сте приготвили.

За да подсилите вкуса на агнешките шишове, поднесете ястието с чаша студено бяло вино или бира - по ваш вкус.