Адвокатът на Баневи: Не мога да потвърдя дали клиентите ми ще обявят гладна стачка

Адв. Христо Ботев: Ще искаме „домашен арест” или „парична гаранция”

Семейство Баневи

Семейство Баневи

„Ще искаме по-лека мярка – „домашен арест” или „парична гаранция”, заяви пред Нова телевизия адвокат Христо Ботев, защитник на сем. Баневи. "Това са хора, които се опитват да демонстрират спокойствие, да се държат. Усещам ги, че вътрешно са изключително напрегнати”, коментира още адвокатът и добави, че не може да потвърди, че Баневи ще обявят гладна стачка. Очаква се мярката им да бъде гледана днес, но не е ясно по кое време.

Николай и Евгения Баневи се намират в ареста на "Г. М. Димитров". 

Те все още не са запознати подробно с материалите по делото, обясни адвокатът. „Днес ще отправят молба до съда лично да се запознаят с делото, така че ще има време да се видим и да обсъдим обвинението”, заяви адвокат Ботев.

Получих тези обвинения на 5 ноември, когато отправих молба да бъда запознат с материалите по делото. До днес не съм запознат с материалите. Започне ли обаче да се говори за милиарди от прокуратурата, делото ми става много съмнително, подчерта Христо Ботев.

Още когато беше претърсването в дома им, излизаха кадри, заснети от МВР. Вчера, когато бяха екстрадирани, отново се появиха кадри, заснети от МВР. А следствието се води от Специализираната прокуратура. Аз не мога да разбера МВР оператор ли се води в случая. Това говори, че цялата държава е впрегната да се случи нещо, каза още адвокатът на Николай и Евгения Баневи.