Адв. Марковски: Кой съди главен прокурор?

Няма как да се съди Иван Гешев, заяви адвокатът на Иванчева

Адв. Марин Марковски

Адв. Марин Марковски

Адвокат Марин Марковски коментира пред Нова телевизия делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, по което днес трябва да се произнесат присъдите на първа инстанция.

"Правосъдието не е съвършено, затова се притеснявам. Доказателства няма за това, че Десислава Иванчева е искала подкуп и е взела подкуп. В колата пари има, те са поръсени с прах, но за да искат 20 г. затвор, от прокуратурата се основават на това, че тя е искала 500 000 евро", обясни Марковски. "Посредникът Петър Дюлгеров се е возил в колата, а преди това е взел парите от Александър Ваклин. Не е вярно, че са й светнали ръцете, има схема за злепоставяне", каза още Марковски.

По отношение на отказа на Петко Дюлгеров от показанията му Марковски коментира, че срещу Дюлгеров е оказван натиск. Иванчева е изгонила от кабинета Ваклин, самият Дюлгеров казва, че не познава добре Иванчева. "Неискащият подкуп Иванчева се среща само веднъж с Ваклин, когато той е носил парите в кабинета, но тя го гони. Вторият път, когато са взети 70 000 евро в колата, Дюлгеров ги оставя на задната седалка", припомни Марковски.

Защо трябваше службите да блокират колата, а не да проследят колата докрай, когато жените вземат парите. Полицаите са знаели, че те не знаят, че парите са там, посочи адв. Марковски. На въпрос с каква цел се прави това Марковски каза, че има сложен комплекс от интереси. "Има писмо от предприемачи, в което се казва, че Иванчева ги тормози за градинки. Ваклин е могъл най-спокойно, ако в тридневен срок е забавена преписката, да пусне жалба в съда, а не да тича да иска да се оправя с Иванчева. Понякога има замислена дълбока организация по един въпрос и служителите са прехвърлили мярката", каза Марковски.

Кой съди главен прокурор, това няма как да се докаже, категоричен бе адвокатът на въпрос дали ще заведе дело от името на Иванчева срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев. "Имам изключително важна задача - да спася една невинна жена", заяви накрая адвокатът.