50 рокери нахлуха в махалата на убиеца Северин Красимиров

Ако мотористите влязат в "Селеметя", живи няма да излязат, никой няма да се остави така, заканват се местни.

Рокери нахлуха в квартал "Тракцията" в Русе, където е живял убиецът на Виктория Маринова - Северин Красимиров. Над 50 мъже яхнали машини са преминали от там и са се отправили към квартал "Селеметя" тази вечер. И двете махали се свързват със Северин - на едното място е живял, на другото е гостувал на леля си, съобщиха медиите от региона.  

"Кварталът има 4 входа, а само двама полицаи пазят. Мотористите са извадили дори пистолети", възмути се местен от "Тракцията". Той обясни, че са си извели децата от квартала, тъй като по във Фейсбук ставало страшно, имало невероятни заплахи и те се страхували. 

"Ако мотористите влязат в "Селеметя", живи няма да излязат, никой няма да се остави така. Хората ги е страх. Ние няма да тръгнем да се убиваме, но ако някой тръгне да убива семейството на някого, трябва да си психопат, за да не реагираш. При 50 души влезли в квартала с мотори, не е нормално само двама полицаи да има", отсече той.

В района има пострадал човек. Има и линейка. Местните търсят закрила, тъй като са притеснени от похода на мотористите в района.

"Ние, въпреки че сме роми, не сме виновни. Децата не могат да ходят на училище, аз не мога да ходя на работа, неспокойни сме", казват местни хора.

"Мотористите ми скочиха и имаше и два джипа и коли, имаха бухалки, тръгнаха с моторите срещу мен, но аз реагирах бързо, натиснах газта и изчезнах", коментира още местният ром.

По думите му нападнатият му съкварталец е бил нападнат пред кръчмата от 20 души на мотори. 

"Дали Бойко Борисов ще вземе някакво отношение, защото ние не сме виновни. Оня е убил някаква жена, а сега страда целият квартал", посочи мъжът. 

Официалната информация от МВР обаче е, че няма данни за напрежение.