Екшън в центъра на Русе: 14-годишен бяга от полицията, газейки с кола всичко по пътя си

Автомобилът с разградска регистрация се движел без включени светлини по улици в Русе

14-годишно момче от Кубрат взело колата на майка си, стигнало до Русе с нея и преминало през централния площад на крайдунавския град при опит да избяга от полицията. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Русе.

Случаят е от миналата нощ. Около 2.00 ч. полицаи забелязали автомобил с разградска регистрация да се движи без включени светлини по улица в Русе. Униформените подали светлинен и звуков сигнал към водача на превозното средство, за да спре, но той продължил и дори увеличил скоростта.

Полицаите последвали нарушителя, който навлязъл в уличките към централния площад "Свобода" и успял да се скрие. Униформените извършили справка в центъра за видеонаблюдение в общината. Станало ясно, че колата преминала през стълбите и сухия фонтан пред сградата на операта, а след това - и през целия градски площад, като се изгубила в улиците до Съдебната палата.

Предприето било издирване. Така русенските полицаи, с помощта на колегите си от Кубрат, установили собственика на автомобила, както и непълнолетния шофьор. Образувана е преписка за хулиганство.