10 съвета за интериора на дома през зимата

В скандинавските страни, където зимите са дълги и студени, са успели да се справят с тази задача

Вижте няколко съвета за това как да направите дома си по-приятно и уютно място, дори и през зимните месеци. В скандинавските страни, където зимите са дълги и студени, са успели да се справят с тази задача. Ето и няколко конкретни идеи. 

Позволете на светлината да проникне

С толкова малко светли часове на денонощие по време на зимния сезон, скандинавците нямат друг избор освен да отворят изцяло интериора на жилището си към външните пространства, за да влезе максимално количество светлина. Забравете за тежките завеси и освободете прозорците, за да влезе повече светлина. Ако все пак държите на уединението си, изберете светли ефирни пердета, пропускащи много светлина. 

Максимизирайте светлината в интериора

Чудили ли сте се защо всички скандинавски домове са с бели стени? Боядисайте стените си в бял цвят или светли нюанси, които да отразяват проникналата в помещението светлина. Лъскавите и огледални повърхности също могат много да помогнат. 

Добавете дървени елементи

Внесете топлина в интериора на дома си с помощта на повече елементи от дървесина. Дървени мебели, подова настилка или стенна облицовка от дървесина – изборът е изцяло ваш. Дървесните декори се връзват много добре с белия цвят, а дървеният материал е добър естествен изолатор. Дървените елементи в интериора ще създадат уютна и комфортна атмосфера.

Свещи

През тъмните зимни вечери свещите внасят топлина, светлина и уют в дома ви. Освен това всичко изглежда по-красиво на светлината на свещите. Сложете чаени свещички, декоративни свещи и свещници из целия си дом и с нетърпение ще очаквате слънцето да залезе, за да ги запалите. 

Природата

Природата заема важна част от живота в скандинавските страни. Скандинавците излизат колкото се може по-често сред природата на чист въздух, за да поддържат духа и тялото си в добра форма. Внесете много растения в жилището си, те ще съживят интериорните пространства, и се старайте да излизате всеки ден за по няколко часа. 

Семпла, но стилна мебелировка

Изчистените линии и органичните форми на мебелите в скандинавски стил придават усещане за простор дори и на малките жилища, а това е много важно, ако прекарвате по-голяма част от деня вътре. 

Вградени мебели с много място за съхранение на вещи

Функционалните мебели за съхранение на вещи са ключът към създаването на спокоен и просторен интериор в скандинавски стил. Разхвърляните вещи създават хаос в интериора и внасят напрежение в съзнанието ви, затова приберете всичко непотребно далеч от очите си.

Комфортни мебели

Разположете декоративни възглавнички на дивана, за да създадете комфортно кътче за почивка. Изберете успокояващи земни тонове, а за контраст може да добавите една или две възглавнички в ярък цвят като лилаво или оранжево.

Маса за хранене и забавление

Срещите с приятели, добрата храна и хубавото питие могат да повдигнат настроението на всеки. Подходящата трапезарна маса и столове са от решаващо значение за приятните събирания с приятелите и семейството.

Уют

Уютът и насладата от малките неща в живота са ключът към доброто настроение, което скандинавският стил носи, както може би сте се досетили от казаното дотук. 


Източник: freshome.com