10 лоши навика, от които трябва да се отървем през 2019 г.

С чиста съвест ги оставете в старата година

Началото на всяка нова година си казваме, че ще живеем по-здравословно, ще спортуваме повече, ще отделяме повече време за близките си, ще откажем цигарите... Толкова ли е лесно обаче да се откажем от лошите навици и да заживеем по-пълноценно?!   

Настъпващата нова година е благоприятна да се отървете от лошите си навици, които с чиста съвест е добре да оставите в старата година. 

Тютюнопушенето: Ще се отнася до здравето, това е най-вредният навик и най-популярният. Тютюнопушенето води до сърдечни заболявания, рак, високо кръвно налягане, инфаркт, инсулт, дихателни проблеми. Ако това не ви звучи достатъчно страшно, ще прибавим и пагубното влияние на никотина върху външния вид. Цигареният дим съсипва кожата, косата, ноктите, да не говорим за лошия дъх. Време е да кажете "Стоп!" и да изхвърлите цигарите от живота си.

Обездвижването: Да, да, знаем колко е трудно да намерите време, а и мотивация, за спорт! Хайде от тази година да промените това, спортувайки сутрин по 10-15 минути, разхождайки се по 30 минути, а защо не и да тичате с кучето в парка? Винаги можем да си намерим оправдания защо не правим упражнения, защо пропускаме тренировката си във фитнеса, защо всеки ден се заседяваме по 4-5 часа пред телевизора.

Гневните изблици: Гневът е най-големият враг на здравето, красотата, социалните контакти и бизнеса. Знаем колко е трудно да го подтиснете, когато цялото ви същество крещи. Вместо със скандали, можем да разрешим всеки проблем с дипломатичност. Това е най-голямото предизвикателство за много от нас - да запазим контрол!

Подценяването: Омаловажаването на постиженията, способностите и уменията ни е най-голямата пречка за бизнеса. Не си мислете, че конкурентите ви са много по-добри от вас. Научете се да цените труда си и да вярвате в себе си. Провалите не означават, че не се справяте, а че трябва да промените нещо.

Отлагането: Жените като цяло сме склонни да отлагаме нещата във времето. Всичко това води до допълнителен стрес. Добрата организация и дисциплина със сигурност ще ви дадат чувството, че контролирате нещата, а и ще ви спестят време.

Нездравословното хранене: В края на всяка година се заричаме, че ще ядем повече плодове и зеленчуци, но отново посягаме към чипса и сладкишите. Е, време е да променим хранителния си режим и то точно сега! Заменете всеки шоколад с ябълка и всеки чипс - с ядки.

Оправданията: Искате да започнете частен бизнес от 10 години, но така и не сте го стартирали. Оправдавате се пред себе си, че не му е времето сега, нямате достатъчно капитал, няма кой да гледа децата. Стига! Ако имате добра идея, действайте! Дайте всичко от себе си и ако трябва се провалете, фалирайте и започнете отново от нулата. Само не губете времето си с оправдания и съжаления! 

Промяната: Съвременният бизнес е динамичен и непредсказуем. Добрите предприемачи са гъвкави и бързо се адаптират към променящата се среда и обстановка. Няма как да спрем времето, но можем да сме в крак с него. Вместо да се жалваме колко хубаво е било преди, по-добре е да приемем факта, че всичко се променя и това не винаги е лошо.

Трупането на дългове: Задлъжняването може сериозно да увреди здравето. Ето защо е време да бъдете по-прецизни по отношение на поемането на финансови отговорности. Следете паричните потоци, харчете разумно и обърнете внимание на малките проблеми, преди да се превърнали в големи.

Страхът от конкуренцията: Независимо в коя област се изявявате, страхът от конкуренцията може да съсипе начинанията ви. Ще почувствате повече увереност, ако проучите добре конкурентите си и откриете слабите им места. Много хора се отказват от целите си, защото се страхуват от потенциалните си конкуренти. Познайте кой губи най-много от това?

Източник: dama.bg