Шефът на полицията в Несебър: Стрелбата срещу Очите нямаше как да се предотврати

Не е имало планировка, някаква предварителна организация, обясниха разследващите

Нямаше как да се предотврати престрелката в Слънчев бряг, при която пострада Димитър Желязков-Митьо Очите, заяви шефът на РПУ-Несебър главен инспектор Живко Даскалов пред медии. "Става дума за емоционално изпълнение на тези лица. Не е имало планировка, някаква предварителна организация. Самото деяние подсказва за това. Особено за стрелбата съм сигурен, че не е планирана. Имало е само предварителна уговорка за среща, не за побои и за стреляне.

Ако някои иска да върши такова престъпление, бъдете убедени, че нямаше да избере заведение в центъра на Слънчев бряг с толкова много хора. А и тук не говорим за поръчково убийство, а за сбиване с последвала стрелба", каза още полицаят. "Всички хора, за които има данни, че са извършили или че могат да извършат или планират престъпление, се наблюдават. А за хората на Очите – има някои, които са на територията на Несебър, има други в различни градове на страната, но те се наблюдават", отговори той на въпрос дали се наблюдават от полицията участниците в екшъна. 

Даскалов обясни, че в момента обстановката в Слънчев бряг е съвсем нормална. "В началото имаше малко напрежение, което е нормално, но вече всичко е спокойно. Самото престъпление беше достатъчно сериозно и обществено опасно, нормално беше да се притесняват. Засиленото полицейско присъствие обаче веднага помогна за успокояване на обстановката", допълни той.