Задържаните в Слънчев бряг са заподозрени за трафик на хора, дрога и рекет

Спецпрокуратурата ще реши дали срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения

Задържаните по време на следствения експеримент в Слънчев бряг вчера са заподозрени в много по-мащабно разследване, не само за стрелбата срещу Димитър Желязков-Очите, а и за трафик на хора, трафик на дрога в района, както и за рекет. По-късно спецпрокуратурата ще реши дали срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения.

Арестите вчера бяха неочаквани и извършени пред камерите на телевизиите. Седем души бяха задържани, още четирима се издирват, сред тях Божидар Георгиев, собственик на заведението, в което беше прострелян Митьо Очите.

Всичко започна като поредния следствен експеримент, с разпити на свидетели. Някои от тях вече задържани след стрелбата. Минути по-късно полицейски коли блокираха улицата и специални части нахлуха в заведението. В недоумение останаха присъстващите адвокати.

Задържаните са били обявени за общо национално издирване, а сега са в полезрението на разследващите не заради стрелбата срещу Митьо Очите, а за трафик на дрога и на хора, както и за изнудване. От МВР запазиха мълчание през целия ден.

В късния следобед полицията в Слънчев бряг отново беше вдигната на крак. Заради сигнал за бомба беше отцепен голям хотел в центъра на курорта.

Три седмици по-късно заведението все още е отцепено с полицейски ленти, има охрана, все още там са чаши, чинии, храната, която хората са си поръчвали в нощта на престрелката.