Мъж преби санитарка в спешното в Благоевград

Полицията издирва нападателя.

Санитарка от Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград е бита тази нощ от придружител на пациент, нападателят успял да избяга и се издирва от полицията. 

Поредният инцидент с дежурен в Спешно-приемно отделение станал към 02.15 часа тази нощ.

51-годишната Гергина Николова е бита и ритана в асансьора, водещ към отделението по Образна диагностика, намиращо се на 4-я етаж в поликлиниката, където се помещава и управата на МБАЛ. 

Към 01.30 часа след полунощ линейка на ЦСМП-Благоевград откарва в болницата мъж, който е с наранявания, след като паднал от леглото в дома си. След като е прегледан от дежурния в СПО лекар, той е изпратен на скенер. 

Скенерът установил фрактури на ребрата, извиканият лекар консултант-хирургът д-р Димитър Димитров поисква допълнително изследване на пациента. 

През това време пристига 37-годишният му син Йордан. Той тръгва след санитарката, тикаща носилката с баща му. В асансьора, който се задвижва от чип, Йордан се навежда над баща си и след като го пита нещо, започва да го удря по главата. 

На излизане от асансьора, на 4-я етаж най-неочаквано Йордан сграбчва санитарката за косата и започва да й блъска главата в стената, след което започва да я рита. 

Преглед на нападната санитарка не е установил тежки травми, но санитарката е с натъртвания и болки в главата.

Полицията издирва нападателя.