СГП образува досъдебно производство заради скандала със Сидеров

Разследването се води срещу неизвестен извършител

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулигантство, информираха от прокуратурата.

Разследването, за което е уведомен и главният прокурор  Сотир Цацаров, се води срещу неизвестен извършител, тъй като в инцидента снощи е участвал, а той е с депутатски имунитет. Предстои да бъдат разпитани още десетки свидетели. Припомняме, за да бъде арестуван народен представител, трябва да са на лице доказателства за тежко престъпление.

Снощи, около 22:30 часа, на телефон 112 е бил получен сигнал, че депутати от парламентарно представена политическа сила във видимо нетрезво състояние, се държат грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари. На място незабавно са били насочени полицейски екипи.

Предприети са били действия по прекратяване на скандала, но словесните пререкания продължили. Служители от икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект, като нерегламентирани стоки и незаконни вещества не са били открити. На място е бил извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Продължават разпитите на свидетели. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.