Възобновяват делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна

Възобновяват делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна. В началото на годината лидерът на Атака влезе в конфилкт с френски дипломат, а по-късно удари служител на реда

Софийският градски съд възобнови делото срещу лидера на „Атака” Волен Сидеров за инцидента на летище Варна в началото на 2014 година. То е насрочено за 28 януари. Документите за сваляне на имунитета на Волен Сидеров вече са в съда. Това спомага делото срещу него за причиняване на телесна повреда да бъде възобновено.

Лидерът на "Атака" влезе в конфликт с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който беше ударен. Главният прокурор поиска имунитета на Сидеров два дни след инцидента, а депутатът сам се отказа от него.

Бързото разследване по обвинението, последвано от бързо внасяне на обвинителния акт, доведе процеса до съдебна фаза, но първият опит той да тръгне по същество пропадна, защото Сидеров се оказа неоткриваем за съдебните призовкари и така преписът от обвинителния му акт беше получен от адвоката му Явор Нотев, но твърде късно според процесуалните правила. Заради кандидатдепутатския имунитет на лидера на "Атака" процесът беше отсрочен за след предсрочния вот.