Офицер Енчев зове софиянци за гражданско неподчинение срещу скъпото билетче

Граждани на София, нека покажем на 1 юни, че не сме стадо, което може да бъде мачкано и унижавано

Новата, по-висока цена на еднократния билет за градския транспорт стана причина за протеста на софиянци вчера пред сградата на Столична община. За нови протести ги нахъсва и независимият депутат Велизар Енчев.

Председател на „Движение за радикална промяна „Българската пролет“ Велизар Енчев призова за “гражданско неподчинение в рамките на закона” утре. 

“Призоваваме гражданите, които нямат коли, на 1 юни да се придвижват пеша, а тези, които имат автомобили, точно в този ден да ги използват, вместо градския транспорт”, казват от движението. “Нека последваме примера на гордите поляци, които още преди четвърт век протестираха срещу повишените цени на млякото с демонстративното му изливане по улиците. Нека се поучим от френските граждани, които в момента стачкуват срещу антисоциалните мерки на своето правителство. Нека бъдем като гърците, които масово излизат по улиците, за да защитят своите човешки и професионални права”, зове Енчев и продължава: 

“Граждани на София, нека покажем на 1 юни, че не сме стадо, което може да бъде мачкано и унижавано от всеки самозабравил се управник, позволяващ си нещо недопустимо в цивилизованите страни – да се вдига цена на социална услуга с 60 процента”.