Полицейски части и жандармерия окупираха Раднево

Тази вечер ще има нов протест, след като в началото на седмицата група роми пребиха жестоко трима млади мъже

Напрежението в Раднево продължава да расте след побоя на младежи преди два сни. От днес в града има и засилено полицейско присъствие. Полицейски сили и жандармерия пристигнаха днес следобед и се разположиха на различни точки, като главната част се намират в подходите около циганското гето. Целта е да се избегнат сблъсъци, като този от изминалата нощ. 

Тази вечер ще има нов протест срещу агресията и безнаказаността. Припомняме, че в началото на седмицата група роми пребиха жестоко трима млади мъже заради отнето предимство на пътя. Демонстрацията ще бъде подкрепена от рокери от цялата страна и от футболни фенове. 

Протестът е насрочен за 20:00 ч. Инцидентът от понеделник е четвърти за последните два месеца, призна кметът на Раднево пред БТВ. За генератор на напрежението е сочен един от четиримата задържани за последния конфликт - 39-годишен криминално проявен, по прякор Сурай, собственик на два магазина. 

„Ще бъдат предприети мерки по Закона за устройство на територията и ако бъде доказано, че двата търговски обекта са незаконни, ще бъдат премахнати, съобщи кметът на Раднево Теньо Тенев. Граждани са започнали и подписка за премахване на незаконните къщи в ромското гето. Местният парламент също е склонен да извърви законовата процедура за това.