​Синът на Тодор Колев: Баща ми си отиде тъжен от този свят

Само на морето беше себе си - искрено се забавляваше, разказва Александър

Моят баща беше човек, който оставя следа, която според мен във всички хора ще я има, затова мисля, че той е винаги до мен. Това разказа в ефира на Нова ТВ синът на големия Тодор Колев – Александър.

За разлика от своя баща той се е отдал на музиката – свири на бас китара и барабани, които както той сам признава била музика за дървари по думите на неговия знаменит баща.

Александър сподели, че като дете е тъгувал за това, че баща му много често не е бил вкъщи заради многото ангажименти в киното и театъра, но постепенно свикнал с това. Но завинаги ще останат спомените му от летата. Тогава най-често били на морето, където Тодор Колев не спира да изнася концерти.

На морето заедно – едно слънчево време, когато времето спираше и нещата бяха различни – тогава той беше себе си и се забавляваше. Така ще го запомня, споделя Александър.

Това, за което съжалява е, че не е успял да го запознае с настоящата си съпруга, да види внучката си. Но той вярва, че баща му е винаги около тях.

По думите на Александър в края на живота си Тодор Колев е успял да стане по-спокоен, да вижда по-ясно това, което се случва около него. Без съмнение обаче и досега му липсват разговорите с него.

Имам нужда да говоря с него за музика, за изкуство, той виждаше, че светът се развива. Когато вече беше уседнал вкъщи, се стараеше да открива някакви нови неща. Но му беше тъжно за това, което се случва у нас – че културата отива на кино, че няма музика и най-вече - че няма уважение за това, което е направил, разказва с болка синът на Тодор Колев.