Американец се снима със съпругата си, а после я блъсна от скала

Преди 25 години пък колата паднала върху първата му съпруга и я убила на място

Американец бутна от скала съпругата си навърх 12-ата годишнина от сватбата им, съобщава Mirror. 

Харолд Хенторн е задържан от полицията за убийството на жена си Тони по време на романтично пътуване до Националния парк „Роки маунтин” по случай годишнина от сватбата им. 

Мъжът много внимателно планирал деянието. Даже си направил снимка с Тони, преди да я бутне от 40-метровата скала. Когато жена му полетяла към пропастта, той се обадил в спасителната служба и поискал незабавно да изпратят хеликоптер. Харолд дори бил готов да плати разходите от собствения си джоб. 

Докато Хенторн оплаквал трагично загиналата си съпруга, полицаите установили, че жертвата не е паднала, защото се е подхлъзнала, а някой й е помогнал. Освен това в колата на Харолд била открита карта на парка, на която мястото на фаталния инцидент било отбелязано с хиксче.  През 2015 година пък жена му си направила застраховка живот. 

Полицията започнала да се съмнява и в обстоятелствата около кончината на първата му съпруга Сандра през 1995 година. Първоначално всички определяли смъртта й като нещастен случай. 

Преди повече от 25 години Харолд и Сандра отивали с колата си на вечеря с приятели. Изведнъж мъжът решил, че е спукал гума. Вдигнал возилото с крик и казал на съпругата си, че един от болтовете е паднал отдолу. Сандра се опитала да го намери, но колата се стоварила върху нея. Интересното в случая е, че и с двете жени Харолд е живял 12 години.