Млад мъж изчезна в язовир “Искър”, бащата търси свидетели

В акцията са се включили 3-ма водолази от Гражданска защита и хора от БЧК

Баща издирва свидетели на инцидент, при който 30-годишният му син Валентин Джелепов пада в язовир “Искър” между Щъркелово гнездо и Камелот и потъва.

На 4 октомври младият мъж отива със своя приятелка да зазими лодката си. Правят си разходка из язовира и привечер, връщайки се към базата, Валентин вижда, че въже е паднало от лодката и може да се омотае около витлото. Прибира го, но вероятно се е подхлъзнал и пада във водата. Не умее да плува добре и потъва. В този момент на помощ пристига мъж на 30-40 г. с гумена зелена лодка, но не успява да открие Валентин.

Бащата Георги Джелепов издирва този човек, както и други свидетели, за да помогнат с приблизителното локализиране на мястото на инцидента. Иначе откриването на тялото на сина му е почти невъзможно. Разчита на помощта на близки и познати водолази, за да намерят Валентин. В акцията са се включили 3-ма водолази от Гражданска защита и хора от БЧК. Но с толкова малък екип търсенето засега не дава резултат. “Разполагаме само с ден-два, за да го открием, след това не се знае накъде ще го отнесе течението”, призова за помощ бащата.