Няма кой да погребе 7-годишната Пламена от Русе, баща й: Опасен съм

Връщане назад няма

Пламен Петров от Русе не отрича вината си за убийството на 7-годишната Пламена, която му е дъщеря. Мъжът е съгласен с решението на съда, че е опасен за обществото. Днес магистратите го оставиха в ареста, а няма кой да погребе детето.

"Може да не съм бил прав тогава, но това се случи и назад няма да се върне" - това каза пред журналисти 38-годишният Пламен Петров, който навръх Великден уби от бой 7-годишната си дъщеря. Извергът е направил самопризнания пред разследващите, стана ясно в съдебната зала. Русенският окръжен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Преди заседанието русенецът каза: "Донякъде знам, какво съм извършил. Имам много малко спомени". И не пожела да отговори какво го е провокирало да посегне на своята дъщеря: "Няма да ви обяснявам, там си е написано". В съда 38-годишният Пламен се яви със служебен защитник. Пред адвоката си заявил, че има тумор в главата. Защитата поиска да бъде настанен в психодиспансер, но стана ясно, че е назначена тройна експертиза, за да се установи психическото му състояние. Днешното решение на съда подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред апелативния съд. Срещу Пламен е повдигнато обвинение за убийството на Пламена. Ако бъде признат за виновен, ще лежи в затвора не по-малко от 15 г. или до живот. Мъжът не отрича вината си и е съгласен с решението на съда, че е опасен за обществото.

Няма кой да погребе 7-годишната Пламена от Русе, която бе убита от бой от собствения си баща навръх Великден. Първокласничката ще бъде изпратена със социално погребение. Разноските по последния й земен път ще бъдат заплатени от общината в Русе. След трагедията на Великден сестричката на Пламена остава под полицейска закрила. 4-годишнaта Десислава вече е настанена в социален дом "Надежда". Ако майката Деница Василева си я поиска, може да получи попечителство. Другият вариант за Деси е социалните да потърсят подходящо приемно семейство за нея. На този етап вторият вариант е по-вероятен, тъй като преди Нова ТВ Деница заяви, че няма пари да си прибере детето и се надява родителите й и брат й, които живеят в село Красен, да поемат грижите за него.

„Не съм виждал сестра си от години тя приказва неща, които не са верни", сподели пред Нова ТВ обаче вуйчото на децата. И каза, че с най-голямо удоволствие би се грижил за племенницата си, но няма как. Безработен е, майка му взима минимална заплата и едва свързват двата края.

Деница се оплака още, че дълги години е била психически тормозена от бившия си съпруг. "Видях го в полицията и му набих шамарите, но полицаят ме спря. После ме изкараха, защото иначе не знам какво щеше да му се случи", разказа Деница. Тя отрича да се е отказала от децата си и твърди, че при развода ги дали на Пламен Пенчев, защото нямала жилище. След раздялата се преместила в град Септември, където създала ново семейство. Дъщеричките си не е виждала почти година. "Искам да се разбере цялата истина за този психопат. Никой обаче не ми отговаря на въпрос защо се допусна това. Подавала съм жалби в полицията, но униформените ми казват, че не могат да се месят в работите на едно семейство. Е, явно трябва да се случи трагедия, за да се намесят!", вайка се тя.

Трагично загиналата Пламена на 20 май трябваше да навърши 8 г.

Първокласничката издъхна след жесток побой - с ритници, юмруци и удари с тъп предмет, навръх Великден. Съседи шушукат, че двете деца ставали жертва на агресията на баща си, но сигнали за насилие не са постъпвали нито в полицията, нито в социалните служби, твърдят от институциите. Разследващите не изнасят подробности за събитията в блок "Мура" на черния Великден. Противоречиви остават слуховете за причината за нечовешкия гняв на 38-годишния баща в неделя. Една от версиите е, че се ядосал, защото детето шуми и не иска да чете. Съседи пък говорят, че го вбесили молбите на Пламенка да отиде на търлата и да хапне захарен памук. Традиционният пролетен панаир се провежда в градския парк на Русе. Запознати твърдят, че караницата е пламнала заради писани яйца. Хора от блока ги дали на детето, а бащата кипнал, че дъщеря му проси от комшиите. Затова той й се нахвърлил, разказват в русенския кв. "Здравец".