Ангелкова с мераци - българите да бъдат основни туристи

Постигаме ръст от 5,6% на вътрешния туризъм по данни на ЕС, заяви министърът

Имаме готовност да посрещнем предстоящия летен сезон и очаквания ръст на туристи. Летищата във Варна и Бургас отчитат 35% повече полети на туристи към България от миналата година, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по БНТ. По думите й руските туристи ще бъдат с 30% повече това лято. Тя заяви, че данните са на база резервациите на руските туроператори. 

„България е в топ 5 на предпочитаната лятна дестинация за руските туристи. На второ място се нареждат германските туристи“, обяви министърът. „Българите са едни от основните ни туристи и полагаме усилия, за да ги привличаме“, увери Ангелкова. 

„Представяме България и нейните забележителности. Постигаме ръст от 5,6% на вътрешния туризъм по данни на ЕС. Освен това се наблюдава ръст на гледанията на рекламите ни във Фейсбук“. 

Министърът на туризма апелира към туристическия бранш за запазване на високо качество на продукта, който предлагат, за да има устойчивост и да се увеличават туристите. Тя даде пример, че 60% туристи са се върнали у нас на следващата година, тъй като са били доволни от почивката си.