Ръст на богати туристи от Швейцария

Очакваме новото правителство да се ангажира с провеждане на цяла кампания в Швейцария за привличане на туристи в различните ниши, каза Меглена Плугчиева

С по 10% се увеличават швейцарските туристи у нас през последните 2 години. Те са възможно най-платежоспособната категория, заяви вчера посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева, пише 24 часа. Интересите им са предимно за спа, приключенски туризъм, история, култура, музика, вино и добра храна.

България за първи път участва с информационен щанд на световното туристическо изложение “Травел експо” в Люцерн. Той е ангажиран на възможно най-добрата цена от Министерството на икономиката. Щандът ни е на аткрактивно място до тазгодишната страна-партньор на изложението - Индия.

Българските туроператори са поканени за участие в Люцерн още през юни с писма, подписани лично от посланик Плугчиева и търговския ни представител в Швейцария. През август пък от министерството на икономиката повторно са напомнили на фирмите за изложението, което продължава до 2 ноември. “По принцип регламентацията за участие се одобрява от Националния съвет по туризъм за цялата година, заедно с представянето на България на съответните борси и щандове”, казаха от министерство на икономиката.

Очакваме новото правителство да се ангажира за провеждане на цяла кампания в Швейцария за привличане на туристи в различните ниши, каза още Меглена Плугчиева. За догодина е планирано участие на България и на изложението в Цюрих. За “Травел експо Людерн” пък ще се кандидатства да станем страна партньор.

В министерството на икономиката продължава да работи екип от млади хора, които полагат усилия за доброто представяне на България в чужбина и това трябва да се уважи, смята посланикът ни в Берн.