Орбан: Не можем ли да разберем, че ще се окажем малцинство на собствения си континент?

Не можем да позволим на всеки да влезе в Европа – това ще е нейният край

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан по време на интервю пред националното радио Kossuth изрази мнение, че ако Европа не защити границите си, то тя ще бъде залята от десетки милиони мигранти.

„Реалността е такава, че Европа е застрашена от масов приток на мигранти. Десетки милиони мигранти могат да дойдат тук“, каза Орбан. „Не можем ли да разберем, че може някой ден да се окажем малцинство на собствения си континент?“, задава болезнен въпрос министър-председателят.
Според него един от най-големите проблеми в момента е, че самите мигранти не искат да сътрудничат с властите и не искат да се регистрират в лагерите за настаняване. „За жалост не можем да пренебрегнем правилата на Шенген“, добави Орбан.
Той подчерта, че единственият начин да се удовлетворят законните потребности на европейските граждани за сигурност, е ако се защитят границите. „Сега Европа трябва да бъде силна и богата, но в момента е богата и слаба, което е най-лошата възможна комбинация“, добави той.
Той подчерта, че от 15 септември в страната ще започне още по-строго преследване на трафиканти на хора. „Пазете се!“, предупреди министър-председателят.
В заключение той направи тъжната прогноза, че ако се допуснат прекалено много бежанци от Близкия изток, това ще означава „край на Европа“.