Григор Димитров стартира с победа на „Уимбълдън”

Първата ни ракета победи категорично с 6-3, 6-4, 6-2 квалификанта Бьорн Фратанджело от САЩ

Григор Димитров започна с победа участието си на третия за годината турнир от Големия Шлем – „Уимбълдън”. Първата ни ракета победи категорично с 6-3, 6-4, 6-2 квалификанта Бьорн Фратанджело от САЩ, предаде БГНЕС. С успеха си Григор сложи край на негативната си серия от шест поредни загуби в официални срещи.

Днешният двубой бе първи между Димитров и 133-ия в света. След равностойно начало, българинът все пак успя да пробие своя съперник в шестия гейм и да поведе с 4-2. До края Димитров не допусна обрат и спечели сета с 6-3 за 30 минути игра. Втората част отново се реши от един пробив в полза на Гришо. Първата ни ракета успя да вземе подаването на своя съперник в третия гейм, което се оказа напълно достатъчно за спечелването сета с 6-4.

В третия сет 37-ият в света Димитров бе още по-категоричен. Българинът проби още в откриващия гейм, след което на свой сервис затвърди аванса си. Гришо спечели подаването на американеца и в петия гейм, за да поведе с 4-1. До края Фратанджело успя да спечели само още един гейм и в крайна сметка срещата завърши след 6-2 в полза на българина. В следващия кръг съперник на Григор ще бъде победителят от двубоя между французина Жил Симон и Янко Типсаревич от Сърбия.