Успех за Сесил Каратанчева в Акапулко - отива на полуфинал

Цялото участие на българката до момента е достойно за спортен филм

Втората ракета на България Сесил Каратанчева е на полуфинал на тенис турнира в Акапулко.

След драматична победа срещу пуерториканката Моника Пуиг в три сета - 2:6, 7:6 (9:7), 6:4 в мексиканския курорт, в следващия кръг "щастливата губеща" от квалификациите Сесил ще играе с Тимеа Башчински от Швейцария. 

Поставената под №1 Мария Шарапова също продължава напред след успех над Магдалена Рибарикова с 6:1, 4:6, 6:2. За място във финала Шарапова ще спори с французойката Каролин Гарсия.

Цялото участие на Каратанчева в мексиканския курорт до момента е достойно за спортен филм, коментират специалисти. Сесил загуби в третия кръг на квалификациите от чехкинята Луцие Храдецка с 3:6, 3:6 и отпадна, но после все пак попадна в основната схема заради контузия на румънката Ирина Бегу. 

Припомняме, че талантливата ни тенисистка през 2008 г. започна да се състезава за Казахстан заради по-добри условия. От октомври м.г. обаче тя отново се завърна под българския флаг и в началото на 2015-а постигна първа победа за страната ни от 7 години насам.

Любопитно е, че някога тя имаше публичен скандал с Мария Шарапова заради обидна и заканителна реплика по адрес на рускинята. В крайна сметка Маша спечели, а след това кариерите на двете тръгнаха в различни посоки. Вчера любимият на Шарапова - Григор Димитров, отпадна във втория кръг в Акапулко и се прости с титлата си от 2014-а.