Велик Григор към Федерер: Старче, вържи си обувките и стягай ракетата!

Григор Димитров остава в битката за втора поредна титла в Стокхолм, след като победи американеца Джак Сок с 5-7, 6-4, 6-3 в 1/4 финалите на надпреварата, в която българинът спечели първия си трофей в турнир на АТП миналия сезон.

Българският тенисист Григор Димитров доказа, че разполага с всички необходими качества, за да бъде част от големия тенис. Проби в топ 10, навсякъде, където играе, изправя публиката на крака, а ударите му..

Неслучайно от началото на годината хасковлията вече работи с мениджърската агенция на на Роджър Федерер Team8. Вече е ясно, че двамата с рекордьора по титли ще играят един срещу друг демонстративен мач в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк на 10 март 2015 г.

Организаторите на срещата подгряха публиката със забавно видео, в което двамата говорят един за друг, за залата и дори си разменят закани. Димитров завършва с думите: "Роджър, ще се видим в залата. Вземи си ракетата, вържи си обувките. Старче..."

След последната реплика екипът избухва в смях, а епизодът само подчертава доколко Димитров е израснал в голямото шоу.

"Роджър е един от моите герои. Да играя срещу него в такава зала е голяма чест за мен. Ще играя срещу моя идол. Ще се радвам и просто ще се насладя на момента", заяви българинът.

"Григор Димитров постигна много през последната година. Той израсна много. Прилича на мен. Мисля, че ще е бъдеща звезда в тениса", каза Федерер.