​Ливърпул размаза младежите на Лудогорец

Българските футболисти записаха поражение с 0:4 от Ливърпул

Младежкият отбор на "Лудогорец" стартира с неприятна загуба мачовете от груповата фаза на Шампионска лига. Българските футболисти записаха поражение с 0:4 от Ливърпул.

Формацията на английския тим бе съставена изцяло от състезатели набор 96, докато повечето от българските момчета са една година по-малки, което несъмнено даде своето отражение. Мачът се игра на стадион "Лангтрий Парк", който се намира на 40 километра от Ливърпул.

Първото попадение отбеляза Синклер в 30-ата минута. Младокът се разписа от няколко метра след пробив по лявото крило крило и асистенция на Харт. В 35-ата минута Клиъри вкара с глава за 2:0.

Само минута по-късно О'Ханлън направи резултата класически. Техничният полузащитник си пое топката и с премерен удар не остави шанс на стража на българите Васил Симеонов. Малко преди края на първата част Томас Цвятков излезе сам срещу вратаря на домакините, но стреля право в него и не успя да отбележи.

В 85-ата минута Синклер се оказа най-съобразителен в наказателното поле и вкара на празна врата за 4:0, след като преди това кълбото срещна гредата./sportal.bg