​Резил: Пета загуба на волейболистите ни на световното в Полша

Националният отбор на България по волейбол записа пореден слаб мач на Световното първенство в Полша. Този път играчите ни загубиха от Финландия с 0:3 (18:25, 21:25, 18:25).Това е петото по ред поражение за възпитаниците на Пламен Константинов на шампионата.

Българите започнаха серията с 2:3 от Русия, 0:3 от Бразилия, 1:3 от Германия и 0:3 от Куба снощи. Нашите имат и поражение с 2:3 от Канада, а радостните моменти в турнира се изчерпват с победите над Мексико, Китай и Египет.

Тимът ни повтаря най-лошото си класиране на Световни първенства от 2002 година в Аржентина. Тогава сме 13 в класирането, а зад нас сега са единствено Китай, Италия и Австралия. Напускаме борбата като предпоследен отбор във втората групова фаза, въпреки амбициите да сме в топ 3.

За пореден път в играта на нашите личаха пропуски при посрещане, блок и атака, а Пламен Константинов изглеждаше безпомощен край страничната линия.

Първата точка в мача бе за финландците, но Градинаров изравни за 1:1 с мощен удар покрай блока. Играта бе равностойна и вървеше точка за точка до първото техническо прекъсване, дошло при 8:7 за съперника. Финландците поддържаха аванс от няколко точки и до второто техническо прекъсване - 16:13. Проблемите на нашите с посрещането в последните срещи проличаха отново и скандинавците бързо поведоха с 20:14. Краят на гейма дойде след блок аут в ръцете на Теодор Тодоров при 25:18.