Кличко уж юнак: Това е само отлагане, не е отстъпление!

"Това е само отлагане, не отстъпление!", декларира Владимир Кличко във Фейсбук за отменения мач с Кубрат Пулев. Украинецът засега е пестелив на медийни изяви след решението си да не излезе на 6 септември в Хамбург срещу Кобрата заради травма.

Във фейсбук той написа още: "Беше дълъг ден и ето какво се случи. Тренирах сутринта, когато почувствах болка в левия бицепс. Оказа се, че имам разкъсване и поради това боят през септември е невъзможен. Трудно е, защото бях в прекрасна форма. Ще се възстановя и ще започна тренировки отначало. Ще ви държа в курса за новата дата на боя с Кубрат Пулев."

Според хора от щаба на украинеца на него ще са му нужни поне 4 седмици извън ринга и едва тогава би трябвало да получи лекарско разрешение да тренира.
Няма яснота за новата дата на боя, спрягат се различни варианти - от октомври до декември. За сигурно се смята, че мястото ще е същото и продадените билети ще важат. Новата дата ще зависи от преговорите на щаба на Кличко с телевизия за директното излъчване.

Само няколко дни преди да отложи боя шампионът заяви за подготовката си, че "всичко върви по план". Германските медии припомнят част от изявленията му.
"Моят съперник е добър и самоуверен боец с добра техника - твърди Кличко за Пулев. - Той ще бъде силен, както никога досега. Този мач е шансът на неговия живот. Аз искам да превъзхождам противника и да го държа под контрол. За някои това може да е скучно, но така аз разбирам изкуството на бокса. Страхът да не загубя ме мобилизира всеки ден да се качвам между въжетата и да тренирам като луд."

Помощник-треньорът в неговия щаб Джеймс Али Башир казва: "Българинът е добре трениран, но най-важното е, че вярва в себе си. Вижда се в очите му - той е убеден, че ще спечели. Добър е, но не е от класата на Кличко. Ако боксът е небостъргач, Владимир живее най-отгоре в мезонета. Апартаментът на Пулев не е на партера, а някъде на средните етажи."

Украинецът отлага мач за 4-ти път

Владимир Кличко не прибягва за първи път до тактиката да отлага предстоящия си боксов мач, както стори с насрочената за 6 септември битка с Кубрат Пулев. Три пъти в последните 3 години световният шампион се "измъква" от насрочени сблъсъци. По последните изявления на хора от щаба на украинеца може да се съди, че той възнамерява евентуално да срещне българския претендент не по-рано от ноември.

Кличко не е слагал ръкавиците от 26 април 2014-а, когато без проблеми нокаутира в петия рунд в Оберхаузен не особено подготвения австралиец Алекс Лепай.

Срещу Чисора през декември 2010 г.

На 11 декември 2010 г. Кличко има насрочен бой в германския град Манхайм срещу относително неопитния британец Дерек Чисора, участвал само в 14 профимача дотогава. Украинецът обаче се оплаква от разтежения в коремната мускулатура. Двубоят е пренасрочен за 30 април 2011-а, макар че за този период Владимир вече води преговори в напреднала фаза за обединителен мач срещу шампиона от WBA Дейвид Хей.

Срещу Хей през март 2011 г.

С мотива, че през април 2011 г. трябва да се бие срещу Чисора, украинецът отложи и планирания за същия месец двубой с Хей. Мачът с Дейвид, който има голям финансов залог за украинеца, е изтеглен за 2 юли в Хамбург. Тогава Владимир излиза между въжетата и побеждава по точки, като взема шампионския пояс и на WBA. Но боят срещу Чисора така и не се случва. През цялата 2011 година украинецът не участва в друг мач.

Срещу Мормек през декември 2011 г.

През декември 2011 година Кличко трябваше да се бие с французина Жан-Марк Мормек. Но Владимир се оплака от други болежки, пише "Труд". Заради камъни в бъбреците мачът бе отложен с 3 месеца. Шампионът твърди, че се налага да ги отстрани оперативно. През март 2012-а украинецът нокаутира французина, който нямаше никакви шансове на ринга. И Владимир записа с нокаут победа №50 в 60-те си мача на профиринга дотогава.