​Скандалджията Бригс нападна Кличко преди мача му с Кобрата

Американският боксьор в тежка категория Шенън Бригс, който наскоро реши да поднови кариерата си, пак попадна в световния видеобмен с невъздържаното си поведение спрямо съперника на Кубрат Пулев – Владимир Кличко.

От няколко месеца насам Бригс, който е известен със скандалния си нрав, не спира да се заяжда с Кличко и настоява да се бие с него, въпреки че не е официален претендент за нито един от поясите му. Този път бившият световен шампион се прояви на открита тренировка на украинеца. Инцидентът стана във Флорида, където Владимир Кличко се подготвя за предстоящата на 6 септември битка с Кобрата. На същото място заниманията си провежда и Бригс, който нахлу в залата и започна да обижда украинеца.

"Аз съм истинският световен шампион, ти си претендентът! Искам да се бия с теб, знаеш го", разкрещя се Бригс, след което се качи на ринга при Владимир.

Двамата започнаха да си разменят думи на висок тон, а Влад се подсмихваше, без да се подава на провокацията. Съвсем навреме в залата се появи и бившият световен шампион Майкъл Мурър, който потуши назряващия скандал между двамата боксьори.

"Гледах тренировка на Кличко и не бях впечатлен. След като го пребия ще го наема за мой спаринг партньор и ще тренирам с него", закани се 42-годишният Бригс.

"Видях страх в неговите очи, той се страхува от мен. Ако не беше Майкъл Мурър, щях да го нокаутирам", скандализира съперника си мериканецът, който загуби последния си професионален мач от по-големия Кличко - Виталий, през 2010 година.

Тогава украинецът, който понастоящем е кмет на Киев, защити титлата на WBC с единодушно съдийско решение след 12 рунда битка в Хамбург.