Реал (Мадрид) постигна важна победа на "Сантяго Бернабеу"

Белият балет победи Байерн Мюнхен с 1:0 в първи полуфинален мач от Шампионската лига

Реал (Мадрид) победи защитаващия титлата си Байерн (Мюнхен) с 1:0 в първия мач от полуфиналите в Шампионската лига по футбол. Единственото попадение в двубоя на "Сантяго Бернабеу" отбеляза Карим Бензема в 19-а минута. Така испанците нанесоха първа загуба на наставника на Байерн Хосеп Гуардиола на "Сантяго Бернабеу". Реваншът е на 29-и април на "Алианц Арена". "Баварците" записаха 75 процента притежание на топката, но не успяха да стигнат до попадение. В сравнение с това домакините изиграха страхотни първи 45 минути, в които пропуснаха доста положения и може да съжаляват, че не спечелиха с по-убедителен резултат. Байерн, който се опитва да стана първият отбор защитил титлата си след Милан през 1990-а година, доминираше в по-големи периоди от мача, но футболистите не създадоха чисто голово положение. В състава на Реал след мускулна контузия на бедрото се завърна звездата Кристиано Роналдо, който започна като титуляр. Гарет Бейл пък беше резерва, но се появи през второто полувреме на мястото на Роналдо. Португалецът не игра в последните две седмици, а Бейл имаше проблеми с вирусно заболяване от три дни насам.

В 19-а минута именно Кристиано Роналдо започна перфектната контраатака, довела до гола. Той подаде към Фабио Коентрао по левия фланг, който центрира, топката премина пред краката на двама защитници на Байерн и попадна в непокрития Карим Бензема, който от близо не пропусна и откри резултата. За Бензема това бе пети гол в турнира от девет мача. След попадението Роналдо пропусна на два пъти да увеличи аванса на Реал. Първо той стреля с глава, но Мануел Нойер спаси, а след това излезе сам срещу вратаря на Байерн, но след удара му топката премина над вратата. В 41-а минута за Реал пропуск направи и Анхел ди Мария.

Защитникът на домакините Пепе получи контузия и беше заменен в 72-а минута, но все пак отбраната на Реал успя да спре Франк Рибери и Ариен Робен. Най-чистото положение за Байерн бе шест минути преди края, когато удар на резервата Марио Гьотце беше спасен от Икер Касияс. В добавеното време шанс се откри и пред Томас Мюлер. Точно преди да стреля обаче, топката му беше избита от Шаби Алонсо, а той падна на земята. Реферът Хауърд Уеб не отсъди дузпа, въпреки бурните претенции на играчите на Байерн. Деветкратният шампион в турнира Реал (Мадрид) се опитва да се класира за финала за пръв път от 2002-а година насам. Испанците отпадат на полуфиналите в последните три години.