Луис Суарес получи Златната обувка

Уругвайският национал печели трофея за втори път в рамките на три години

Нападателят на "Барселона" Луис Суарес получи за втори път в своята кариера Златната обувка за голмайстор №1 в Европа.Уругваецът реализира общо 40 гола за каталунците през изминалия сезон, с което помогна на тима си да спечели титлата в испанската Примера дивисион. На второ място зад него завърши бившият нападател на "Наполи" и настоящ на "Ювентус" Гонсало Игуаин с 36, а трети се нареди Кристиано Роналдо с 35 попадения.

Суарес получи наградата си на специална церемония в Барселона в присъствието на своите две деца, както и на някои от неговите съотборници, сред които Лионел Меси и Андрес Иниеста. Уругвайският национал печели трофея за втори път в рамките на три години, след като през сезон 2013/2014 го направи с отбора на "Ливърпул".

„Искам да благодаря на Барселона за възможността, която ми предоставиха да играя тук и да осъществя една моя мечта. Също така благодарности и към моите съотборници, които ми дават възможност да бележа всичките тези голове. Тази награда е и за тях, а и за моя треньор, който повярва в мен. Никога не съм вярвал, че всичко ще се развие толкова добре за мен”, заяви развълнуваният Суарес.