Григор Димитров започна с бърза победа в Стокхолм

Българинът постигна втори успех от два мача с 28-годишния естонец, който заема 234-ото място в света

Шампионът от 2013 г. Григор Димитров показа солидна игра и спечели с лекота първия си мач от турнира в Стокхолм. Българският тенисист имаше нужда само от 72 минути, за да победи естонския квалификант Юрген Зоп с 6:3, 6:2. Димитров, който почиваше в първия кръг като поставен под №2, се класира за четвъртфиналите, където ще срещне южноафриканския гигант Кевин Андерсън.

Българинът постигна втори успех от два мача с 28-годишния естонец, който заема 234-ото място в света и много рядко влиза в основна схема на турнири от календара на АТП, Димитров сервираше солидно днес и в целия първи сет не му се наложи да спасява точка за пробив. При 3:2 той стигна до първата си възможност да вземе подаването на Зоп, но я пропусна. Още в следващия сервис гейм на естонеца обаче световният номер 18 получи нов шанс и този път не пропусна, след което при свой сервис нямаше проблем да приключи сета.

Димитров потегли солидно и във втората част, след като реализира пробив на нула за 2:1. Българинът имаше сериозни трудности да затвърди предимството си, тъй като позволи да изостане с 0:40. Той обаче веднага вдигна оборотите, навакса изоставането и след общо четири спасени точки за пробив поведе с 3:1. Това се оказа единствения сервис гейм, в който хасковлията имаше проблем. Димитров взе следващите си две подавания, за да поведе с 5:2. В осмия гейм той постигна третия си пробив и по този начин сложи край на двубоя.