Скрита камера уличи футболния селекционер на Англия в корупция

Пред журналистите под прикритие Големия Сам разкрива вратичките за заобикаляне на редица забрани на Футболната асоциация

Новият селекционер на Англия по футбол Сам Алърдайс попадна в центъра на корупционен скандал, след като беше заснет със скрита камера на среща с мними инвеститори от Далечния Изток.

Пред журналистите под прикритие Големия Сам разкрива вратичките за заобикаляне на редица забрани на Футболната асоциация, сред които и тази за притежаването на правата на играчите от страна на чужди компании. Това правило е в сила от 2008 г., но според Алърдайс няма проблем с неспазването му.

Той дава дума на "инвеститорите", че ще ги консултира как точно да заобикалят бюрократичните проблеми срещу хонорар от 400 000 лири. От Футболната асоциация започнаха разследване на записите, които са направени преди дебюта на Алърдайс след Евро 2016. Скритата камера е често използван прийом за разобличаване на Острова.

В капана й попадна и покойният вече председател на БФС и БОК Иван Славков, който беше отстранен от МОК след излъчването на негов разговор в посока да гласува за определен кандидат за домакин на олимпийски игри. Снукър звездата Джон Хигинс пък беше заснет да преговаря за уреждане на резултативъв фреймовете с мними букмейкъри.