Волейболистките спечелиха втората си евроквалификация

Българките разбиха Черна гора с 3:0

Женският национален отбор по волейбол записа втора поредна победа в квалификациите за европейското първенство през 2017 г.

Българките разбиха Черна гора с 3:0 (25:18, 25:19, 25:11) и продължават с пълен точков активи без загубен гейм.
Вчера възпитаничките на Иван Сеферинов се справиха с лекота исрещу Швейцария - 3:0 (25:18, 25:14, 25:13).
Двубой в зала "Христо Ботев" започна с по-добра игра на черногорките, водени от бившия национален селекционер на България Драган Нешич. Българките обаче бързо намериха ритъма си и до края на срещата не дадоха шансове на своите съпернички.

Капитанът Елица Василева беше най-резултатна с 20 точки, а Емилия Николова добави 16 точки за българския успех. "Момичетата искаха да се докажат по най-добрия начин и да спечелят най-категорично. Бяха малко пренавити в първия гейм, но след това всичко си дойде на мястото. Момичетата искаха да покажат на Драган Нешич, че могат да играят силно", коментира след мача Сеферинов.

В неделя от 18.00 часа България среща Румъния в последния кръг от турнира в зала "Христо Ботев". След това предстои турнир на румънка земя, където българките ще играят по още веднъж срещу тези съперници. Победителят в групата се класира директно за европейските финали в Азербайджан и Грузия, а заелият второто място ще отиде на бараж.