Боян Петров ще атакува Еверест въпреки травмите

Днес покорителят на върхове проходи отново

Алпинистът Боян Петров ще атакува Еверест напролет въпреки травмите от тежката катастрофа в Кресненското дефиле. Днес покорителят на върхове проходи отново. Първи крачки след инцидента направи и екологът Андрей Ковачев. Двамата се възстановяват във Военномедицинска академия, съобщава БНТ.

Боян Петров и Андрей Ковачев не помнят катастрофата, случилото се възстановяват само по чужди разкази. Двамата вече са преместени в отделението по травматология на ВМА и, по думите им, състоянието им се подобрява и най-лошото е преминало.За Боян Петров Кресненското дефиле е смъртоносна точка. 

След инцидента алпинистът е категоричен, че магистрала "Струма" не трябва да минава оттам не само за да се запазят животинските видове в района, а за да се избегнат инциденти като този, който го сполетя.Въпреки че е с множество травми на различни места - има кръвоизливи и счупен крак, глезен и ребра, алпинистът е решен отново да щурмува осемхилядници.В края на седмицата Боян Петров и Андрей Ковачев ще бъдат изписани и ще се приберат у дома.