Сензационно: Меси сложи край на кариерата си в националния отбор

Футболистът се отказва след загуба на Аржентина от Чили

29-годишният капитан на Аржентина Лионел Меси сензационно се отказа от участие с националната фланелка, след като загуби пореден финал с "гаучосите". Звездата на Барселона стана голмайстор номер едно в историята на Аржентина с 55 гола по време на Копа Америка, като изпревари Габриел Батистута (54), който донесе последния трофей на "бианкочелестите" през 1993 година. В Ню Йорк Меси пропусна своята дузпа при поражението с 2:4 от Чили след изпълнение на 11-метрови наказателни удари, а след това не успя да спре и сълзите си.

"Трудно е да анализираме в момента. Първото нещо, което ми идва на ум е, че за мен това е краят с екипа на Аржентина. Пробвах и направих всичко, за да спечеля нещо с националния отбор, но така и не успях. Това беше най-голямата ми мечта, но загубих четири финала (б.а. Световното първенство 2014, Копа Америка 2007, 2015 и 2016)", заяви Меси след загубата на финала на Копа Америка от Чили в САЩ. "Много съм тъжен и разочарован, още повече, че и пропуснах моята дузпа", коментира много тъжният Меси.

Меси има 113 мача и 55 гола за Аржентина, като на юбилейната Кома Америка в САЩ завърши с пет попадения, с едно по-малко от Едуардо Варгас (Чили).