Цвети се закани: Не съм приключила в Париж

Агниешка Радванска обвини организаторите на Ролан Гарос за загубата от Цветана Пиронкова

Цветана Пиронкова направи недвусмислено предупреждение след историческия си успех срещу Агнешка Радванска (№2 в света и в схемата) на "Ролан Гарос" в Париж - работата й не е приключила. Българката сътвори паметен обрат с 10 поредни спечелени гейма в осминафинала срещу полякинята - 2:6, 6:3, 6:3. Двубоят започна в неделя, беше прекъснат при 6:2 и 3:0 във втория сет за Радванска, вчера така и не продължи, а днес първо бе отложен във времето, след което спрян при 1:1 в сетовете.

"Не знам как успях да обърна този мач, но съм много щастлива. Чувствам се прекрасно, не криеше емоциите си Пиронкова в интервю след епичния сблъсък. - По време на прекъсването в неделя и понеделник мислих много и реших да предприема различен подход. Нямаше какво да губя, така че реших да рискувам повече. Намерих играта си. Бях по-агресивна, не можех да си позволя да продължавам дебненето с Радванска като котка и мишка."

Следващата съперничка на Цвети е австралийката Саманта Стосър, №24 в света. В предишния кръг 32-годишната Стосър също елиминира фаворитка - Симона Халеп. Двете с Пиронкова имат 5 мача, в които българката има само една победа. Но пък в последния им мач - през миналата година в Ийстбърн, на трева. Никога досега не са играли на клей.

"Ако ми бяха казали преди турнира, че ще стигна до четвъртфинал на "Ролан Гарос", нямаше да повярвам. В следващия кръг играя със Сам Стосър? Трудна съперничка, много загуби имам от нея, но и Радванска ме беше побеждавала 9 пъти, така че... Имам още работа тук, защо да не продължа напред?", попита риторично първата ни ракета.

Малко след финала на мача втората в света Агниешка Радванска обвини организаторите на "Ролан Гарос" за загубата от Цветана Пиронкова и отпадането ѝ от турнира.

"Много съм изненадана и ядосана, че трябваше да играем на дъжда. Сериозно, това не е състезание за 10 000 долара, а турнир от Големия шлем. Как може да позволите на тенисистите да играят под дъжда? Мисля, че организаторите въобще не се интересуват от нашето мнение. Мисля, че се интересуват от други неща", коментира Радванска след загубата.

Първата ни ракета в женския тенис Пиронкова и 2-та в света полякиня Радванска са играли 11 пъти една срещу друга досега. Радванска е побеждавала 9 пъти.