Гришо попадна в срамна класация за най-надценяван тенисист на "Ролан Гарос"

При дамите със същия резултат първа е бившата приятелка на хасковлията Мария Шарапова

В навечерието на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", американското издание ESPN направи анкета сред 31 професионални тенисисти, които трябваше да отговорят на няколко нетрадиционни въпроса. Един от тях бе "кой е най-надцененият играч в момента", а с най-много гласове е Григор Димитров. За българина са гласували 12,9% от анкетираните. Интересното е, че при дамите със същия резултат първа е бившата приятелка на хасковлията Мария Шарапова, следвана от Каролин Вожняцки с 9,7%.

В същото време професионалните тенисисти смятат, че най-подценяван в тура е испанецът Давид Ферер, който получава 19,4% от гласовете. На второ място е талантливият 22-годишен австриец Доминик Тийм с 9,6%, следван от победителката от тазгодишното издание на Australian Open Анжелик Кербер с 6,5%. Сред недооценените е и канадецът Милош Раонич с 6,5%. Друг от въпросите е "Смятате ли, че Роджър Федерер ще спечели още титли от Големия шлем", на което 51,6% са гласували с "да", а 48,4 с "не". 67,7 от анкетираните смятат, че Серена Уилямс не е загубила своя статут на непобедима. 58,1% от участниците в допитването искат дрескодът на "Уимбълдън" да бъде премахнат, а 41,9% остават верни на традицията.

74,2% от тенисистите твърдят, че никога не са подозирали свой опонент в това престъпление, а едва 25,8% отговарят положително на въпроса. 77,4% казват, че не познават колега, който е използвал стимуланти през кариерата си. Има и въпрос за това колко дълъг трябва да е срокът на наказанието на Мария Шарапова, която беше хваната с мелдоний. 64,5 от гласувалите отговарят една година, 29,0% смятат, че периодът трябва да е по-дълъг, а 6,5% са отговорили, че рускинята не трябва да бъде санкционирана.